Alfa Tehnika Kruševac

Dekodiranje mobilnih telefona

Kada kupite* mobilni telefon kod nekog od mobilnih operatera u nekom paketu uz pretplatnički ugovor, dobijate telefon koji je „zaključan“ tj. može se koristiti samo u okviru mreže tog operatera kod koga ste uređaj i kupili. Da bi svoj telefon koristili u drugim mrežama jedina moguća solucija je dekodiranje mobilnog telefona. Nakon toga telefon možete koristiti u bilo kojoj drugoj mreži na svetu.

Zakonom nije dovoljno precizirana odredba u kojoj se govori o dekodiranju tako da, obzirom da je kupovinom telefon postao vaše vlasništvo, sa njim možete raditi šta god poželite i apsolutno je vaše pravo da možete da ga koristite u bilo kojoj mreži, da ga prodate, ugasite i sl.

Dekodiranje se takođe vrši i kada je na vašem mobilnom telefonu uneta neka sigurnosna šifra koju ste zaboravili ili koju iz nekog drgog razloga ne znate, pa želite da pristupite i opcijama telefona kojima do tada niste mogli.

Ukoliko vam je potrebna ova ili neka od usluga koje obavljamo za vas, posetite ALFATEHNIKA servis mobilnih telefona u ul. Cara Lazara 109 u Kruševcu.

* Odnosi se na telefone koji su kupljeni, a ne iznajmljeni od operatera.

Scroll